Dimsum

Ingrediënten

  • 170 gr kipfilet
  • zeste van 1 (gewassen) limoen
  • peper en zout
  • 1 ei
  • 1 kl limoensap
  • 2 el room of soja-alternatief
  • rijstpapier
  • 2 el Maggi/PH-kippenbouillon
  • 4 steeltjes lente-ui (versnipperd)
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Snijd de kipfilet in stukken en doe ze samen met het krabvlees in een cutter.

  2. Schraap de zeste van een limoen en voeg toe. Zorg ervoor dat de limoen goed gewassen is. De zeste zorgt voor een frisse smaak.

  3. Voeg de sojasaus en de sesamolie toe en kruid met peper en zout. Wees voorzichtig met het zout want de sojasaus is ook al zout.

  4. Doe het ei erbij en mix alles fijn in de cutter. Door het ei krijg je een smeuïg geheel. Het eigeel zorgt voor de binding, het eiwit brengt luchtigheid in het geheel.

  5. Giet het limoensap en de room erbij en cutter kort. Met een gewone mixer lukt dit niet omdat je te lang moet mixen en nooit alles fijngemalen krijgt.

  6. Week rijstpapier in lauw water tot het zacht is. Week het voldoende lang zodat het gemakkelijk hanteerbaar is. Laat de vellen even uitlekken op een handdoek en leg ze open.

  7. Snijd ze in vieren, leg er een eetlepel van de vulling op en vouw voorzichtig dicht. Zorg dat alle zijden mooi dicht zijn zodat de vulling er niet uit kan.

  8. Stoom de dimsum 7 à 10 minuten, afhankelijk van de grootte, in een stoommandje boven wat kippen- of groentebouillon. De bouillon zorgt voor meer smaak dan wanneer je gewoon zou stomen boven gezouten water.

  9. Leg de dimsum op een bord en besprenkel ze met enkele druppels sojasaus.

  10. Versier met de versnipperde lente-uitjes.

5
Average: 5 (1 vote)

SOS Piet X

Auteur
Piet Huysentruyt
Redactie
Frank Smedts
Uitgeverij
Lannoo
Fotografie
Verne
ISBN
978 94 014 1210 0