Sinterklaas deelt zijn lievelingsrecepten - Deel 2

zaterdag, 6 december, 2014 - 07:00

Sinterpotjes

Een variatie op de Sintertaartjes (zie deel 1 voor dit lekkers).

Ingrediënten: pudding of banketbakkersroom (er is een erg tof puddingrecept hier), Sintsnoep

Ingrediënten: pudding of banketbakkersroom (er is een erg tof puddingrecept hier), Sintsnoep

Hoe maak je het?

Door ingrediënt per ingrediënt in een doorzichtig glaasje te leggen krijg je mooie dessertglaasjes met laagjes. Geweldig om zelf te maken met de kinderen.

Het is trouwens niet erg dat de pudding nog wat warm is. Dan smelt de chocolade en worden de letterkoekjes wat zachter… en laat ons eerlijk zijn. Dat is heel erg lekker zo!

 

Makkelijke marsepein

Roeren, kneden, rollen, … Marspein maken is de koning van de Sintrecepten!

Ingrediënten: 200g amandelpoeder, 150g bloemsuiker, 1 eiwit

Hoe maak je het?

  1. Meng amandelpoeder en bloemsuiker goed met elkaar.
  2. Splits een ei en voeg 1 eiwit aan de amandel-suikermengeling toe.
  3. Meng alles goed met de vork en nadien met je handen.
  4. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je kan nu de marsepein gaan kleuren met voedingskleurstoffen en er diertjes of mannetjes mee maken maar wij maken er Marsepein-staffen mee.

 

De Marsepeinstaf

Met wat bladerdeeg en verse marsepein maak je erg lekkere Sint-staffen!

Ingrediënten: marsepein (zie recept hierboven), bladerdeeg, eigeel

Hoe maak je het?

  1. Rol je marsepein in de grootte van een dikke potlood. Rol er bladerdeeg omheen en maak een krul op het einde zodat je stok op een staf lijkt.
  2. Smeer de staf in met eigeel.
  3. 15 minuten in een voorverwarmde oven zetten van 180°C en smullen maar!

Eens gemaakt, kan je ze ook enkele dagen bewaren in de koelkast.

 

 

Veel smulplezier! En vergeet zeker jullie schoentje niet te zetten hé! ;-)