Pudding zonder velletje

Ingrediënten

  • 1 zakje vanillesuiker
  • ¾ l melk
  • 1 zakje vanillebloem
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Neem een kopje melk uit de 3/4 liter melk en verwarm de rest van de melk op een zacht vuurtje tot aan het kookpunt. Om aanbranden te vermijden moet je heel de tijd roeren met de garde. Vlak voor het kookpunt neem je de melk van het vuur.

  2. Klop de vanillebloem samen met de vanillesuiker los in het restje melk tot er geen klonters meer zijn en voeg dan bij de andere melk. Zet terug op het vuur en laat nog een minuutje doorkoken, terwijl u blijft roeren. Bij het kookpunt blijven roeren tot de pudding ingedikt is.

  3. Laat de pudding ongeveer 20 tot 25 minuten goed afkoelen in de pot. Zeer regelmatig roeren en dan in potjes gieten.

  4. Dep de pudding in met een beetje boter, strooi er dan een beetje bloemsuiker over en zet in de koelkast.

0
Nog geen stemmen

SOS Piet 3

Auteur 
Piet Huysentruyt 
Uitgeverij 
Lannoo 
Fotografie 
Verne 
ISBN 
9789020984231

Pudding zonder velletje

1. Blijf roeren in de pudding.
2. Laat de pudding eerst afkoelen.
3. Werk af met boter en bloemsuiker.