Pudding zonder velletje
Ingrediënten
-
1 zakje vanillesuiker
-
¾ l melk
-
1 zakje vanillebloem
Bereiding
Neem een kopje melk uit de 3/4 liter melk en verwarm de rest van de melk op een zacht vuurtje tot aan het kookpunt. Om aanbranden te vermijden moet je heel de tijd roeren met de garde. Vlak voor het kookpunt neem je de melk van het vuur.
Klop de vanillebloem samen met de vanillesuiker los in het restje melk tot er geen klonters meer zijn en voeg dan bij de andere melk. Zet terug op het vuur en laat nog een minuutje doorkoken, terwijl u blijft roeren. Bij het kookpunt blijven roeren tot de pudding ingedikt is.
Laat de pudding ongeveer 20 tot 25 minuten goed afkoelen in de pot. Zeer regelmatig roeren en dan in potjes gieten.
Dep de pudding in met een beetje boter, strooi er dan een beetje bloemsuiker over en zet in de koelkast.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be