Bouillon met mergpijp en een bruine boterham

Ingrediënten

  • 4 mergpijpen
  • 2 stengels selder
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • water
  • 1 el groentebouillon
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 4 sneden bruin brood
  • 1 tl grof zout
  • 2 el gehakte peterselie
  • peper

Soep met een mergpijpje, wie maakt dat nog? Vraag maar eens na bij ouders en grootouders: een mergpijpje, dat lusten ze wel. Omdat we op vrijdag graag de gezelligheid en het rustieke in de kijker zetten, kiezen we voor deze soep. Zelf eens proberen? Een mergpijpje vind je zeker nog bij de betere slager.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Versnijd de groenten en zet ze op in een grote pot water. Voeg er de tijm, laurier en groentebouillon bij.

  2. Voeg na 30 minuten de mergpijpjes erbij en laat nog eens 30 minuten sudderen.

  3. Serveer de soep met de mergpijpjes, de boterham en wat grof zout.

  4. Overstrooi met peterselie en peper.

0
Nog geen stemmen