Kippensoep met tomaten en basilicum

Ingrediënten

  • 2 kippenborsten
  • bakboter
  • 6 dl water
  • kippenbouillon
  • 1 wit van prei
  • 1 wortel
  • 2 stengels selder
  • 2 teentjes look
  • 2 tomaten ontveld, ontpit en in blokjes gesneden
  • 2 pijpajuintjes
  • 2 el gehakte basilicum
  • 2 el curry
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Snijd de kip in reepjes, overstrooi ze met wat curry en bak ze mooi bruin in bakboter. Voeg er de versneden wortel, selder, pijpajuin en de versneden prei aan toe. Blus met water en doe er wat kippenbouillon bij.

  2. Laat het geheel nog enkele minuten koken. Voeg er dan de basilicum en de tomaatjes aan toe en serveer.

0
Nog geen stemmen