Aardappelsoep met rozemarijnkoekjes

Ingrediënten

Vandaag maakt Loïc een recept voor heel het gezin: Aardappelsoep met kruidige rozemarijnkoekjes.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Soep

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Schil de aardappelen en snij ze in kwartjes.

  3. Schil en snij 2 uien, 2 teentjes knoflook en 1 prei in grove stukken.

  4. Spoel ze schoon onder koud stromend water.

  5. Verwarm een gietijzeren pot.

  6. Stoof de groenten en de aardappelen aan in olijfolie.

  7. Kruid met 1 verkruimeld groentebouillonblokje.

  8. Rasp 100 g parmezaanse kaas en meng met 100 g bloem, 100 g boter op kamertemperatuur, een snuifje zout en peper en 1 el fijngesnipperde rozemarijn.

  9. Kneed kort tot een deeg, rol op en laat enkele minuten opstijven in de diepvriezer.

  10. Zet de groenten onder water, voeg een bouquet garni van tijm, laurier en rozemarijn toe.

  11. Breng aan de kook en laat 15 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn.

  12. Snij de rol deeg in schijven van 1 cm en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  13. Bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C. (laat de koekjes daarna afkoelen)

  14. Snipper 1 handvol bieslook en 1 tak rozemarijn zo fijn mogelijk.

  15. Meng met 2 el zure room en breng op smaak met peper en zout.

  16. Haal de bouquet garni uit de soep.

  17. Mix de soep en laat nog even opkoken.

  18. Kruid bij met peper en zout.

  19. Kruid bij met peper en zout.

  20. Werk af met enkele lepels kruidige zure room en een scheutje olijfolie.

  21. Serveer met rozemarijnkoekjes.

0
Nog geen stemmen