Pompoensoep met blauwe kaas en sesamzaadjes

Ingrediënten

  • 1 l water
  • 1 tl kippenbouilllon (of een blokje kippenbouillon)
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • peper
  • zout
  • 20 g sesamzaadjes
  • 1 pakje grissinikoekjes
  • 750 g pompoen
  • boter
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Was de pompoen, snijd hem in grove, gelijke stukken en verwijder de pitjes.

  2. Leg deze stukken in een niet-geperforeerde stoompan van 6 cm samen met de kippenbouillon, de fijngesneden ui en look, de tijm en laurier en de peper en het zout.

  3. Stoom alles gedurende 4 minuten op 120 °C.

  4. Rooster de sesamzaadjes vervolgens in een pan.

  5. Verwijder de laurier en de tijm en mix alles zeer fijn.

  6. Verdeel de soep over de (voorverwarmde) borden, voeg er enkele stukjes kaas aan toe en garneer ten slotte met de sesamzaadjes.

0
Nog geen stemmen