Frambozen-rozenconfituur van Sofie

Ingrediënten

  • 5 rozen (onbespoten)
  • ½ citroen
  • 1 l rozenwater
  • 2 zakjes pec
  • 1 kg fijne suiker
  • 1 shotglas bosaardbeienlikeur

Speciaal voor de mama's maakt Sofie een confituur met rozen en framboos.

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Pluk de blaadjes van de rozenblaadjes. Snij in reepjes. 

  2. Breng de frambozen met het water en de rozenblaadjes aan de kook. Kook kort door.

  3. Meng het kookvocht met het sap van de citroen. Breng terug aan de kook met pec, likeur en suiker toe.

  4. Schuim af. Laat maximum 1 minuut doorkoken.

  5. Neem van het vuur. Vul de potten op. Sluit af en laat rusten.

0
Nog geen stemmen