11 lekkere rubs en marinades voor een heerlijke barbecue-avond!

11 lekkere rubs en marinades voor een heerlijke barbecue-avond!
zondag, 7 augustus, 2016 - 11:46

 

Rundsvlees

Entrecôte, biefstuk, t-bone...het zijn allemaal heerlijke stukken vlees. Kies voor een degelijk en smaakvol ras. iets duurder, maar de smaak en kwaliteit is veel beter. Wil je toch eens anders doen? Marineer dan het vlees in één van deze zalig lekkere marinades.

 

Dit stukje filet pur marineerde Sofie Dumont kort voor Pieter Timmers. Wat tomatenconcentraat, veel peper en lookpoeder, veel meer heb je niet nodig.

Filet pur Brazil

 

Het recept vind je hier.

 

 

Deze entrecôte krijgt van ons een uiterst smakelijk jasje. Balsamico, sojasaus en mosterd, topcombinatie!

Entrecôte

 

Het recept vind je hier.

 

 

T-bone is een kanjer van een stuk vlees. Met een subtiele marinade maak je er helemaal een knaller van.

T-bone

 

Het recept vind je hier.

 

 

 

Varkensvlees

Ribbetjes zijn natuurlijk hét barbecuefood bij uitstek. Ideaal om te marineren of in te wrijven met een heerlijke rub. Je kan echter ook een lekker stukje varkenshaas marineren of er een brochette van maken. Succes gegarandeerd!

 

Koop een stuk varkenshaas. Snij het in stukjes. Rijg ze op een satéstokje en wrijf dit in met deze heerlijke rub. Smakelijk!

Sateetjes

 

Het recept vind je hier.

 

 

Ribbetjes, we zouden wel tientallen opties kunnen geven. Je kan ze natuur eten, met een beetje kruidenboter of lekker gemarineerd. We sommen er enkele op.

 

Ribbetjes

 

Het recept vind je hier.

 

Ribbetjes

 

Het recept vind je hier.

 

 

 

Lam

Toegegeven, we zijn fan van lamsvlees. Herkenbaar en lekker van smaak en je kan er alle kanten mee uit.

 

lam

 

Het recept vind je hier.

 

 

 

Gevogelte

Kip of kalkoen, dit vlees leent zich uitermate goed om te marineren.

 

Het recept vind je hier.

 

 

Het recept vind je hier.

 

 

Het recept vind je hier.

 

 

Vis

 

zalm

 

Het recept vind je hier.