11 lekkere rubs en marinades voor een heerlijke barbecue-avond!
Rundsvlees
Entrecôte, biefstuk, t-bone...het zijn allemaal heerlijke stukken vlees. Kies voor een degelijk en smaakvol ras. iets duurder, maar de smaak en kwaliteit is veel beter. Wil je toch eens anders doen? Marineer dan het vlees in één van deze zalig lekkere marinades.
Dit stukje filet pur marineerde Sofie Dumont kort voor Pieter Timmers. Wat tomatenconcentraat, veel peper en lookpoeder, veel meer heb je niet nodig.
Deze entrecôte krijgt van ons een uiterst smakelijk jasje. Balsamico, sojasaus en mosterd, topcombinatie!
T-bone is een kanjer van een stuk vlees. Met een subtiele marinade maak je er helemaal een knaller van.
Varkensvlees
Ribbetjes zijn natuurlijk hét barbecuefood bij uitstek. Ideaal om te marineren of in te wrijven met een heerlijke rub. Je kan echter ook een lekker stukje varkenshaas marineren of er een brochette van maken. Succes gegarandeerd!
Koop een stuk varkenshaas. Snij het in stukjes. Rijg ze op een satéstokje en wrijf dit in met deze heerlijke rub. Smakelijk!
Ribbetjes, we zouden wel tientallen opties kunnen geven. Je kan ze natuur eten, met een beetje kruidenboter of lekker gemarineerd. We sommen er enkele op.
Lam
Toegegeven, we zijn fan van lamsvlees. Herkenbaar en lekker van smaak en je kan er alle kanten mee uit.
Gevogelte
Kip of kalkoen, dit vlees leent zich uitermate goed om te marineren.
Vis