4x groentelekkers voor je communie-of lentefeest

4x groentelekkers voor je communie-of lentefeest
vrijdag, 16 mei, 2014 - 15:33
vegetarisch

Met drie jaar cateringervaring op zak, zijn er al een pak succesvolle communie- en lentefeesten de revue gepasseerd. De sleutel tot succes is lekkers op hun maat. Lees en geniet mee van groentehapjes die geproefd en goedgekeurd zijn door talloze kleine en fijne prinsen en prinsessen.

1. Lettersoep

Lettersoep is een leuke manier om kinderen een vitaminerijke groentesoep van A tot Z te laten opslurpen. Maak van de favoriete groente van je kind, een heerlijk zacht soepje. Lust je kind geen soep met stukjes groente erin? Mix de soep dan tot een gladde emulsie, schenk ze uit in een soepkom en laat ze zelf een flinke eetlepel letterpasta door hun soep roeren. Smullen verzekerd!

Soeprecepten nodig?  

2. Zoete groenten

Kies voor seizoengroenten die van nature zoet zijn. In mei zijn dat doperwtjes, koolrabi en wortelen.

Wortelen

Verse, feloranje worteltjes met frisgroen loof moet je alleen eventjes spoelen. Schillen hoeft dus niet, want de meeste vitamientjes bevinden zich vlak onder de schil. Omdat deze wortelen een pak kleiner zijn dan winterwortelen, gebruik je er best dubbel zoveel. Zeker in deze overheerlijke wortelpuree

Erwtjes

Deze felgroene, knapperige en kleine ronde bolletjes spreken tot de verbeelding van kinderen. Geef de voorkeur aan verse erwtjes, deze zijn korte tijd verkrijgbaar van half mei tot midden juni. Ook de diepvriesversie is uiteraard heel lekker. Met erwtjes kan je alle kanten uit: koud in een pasta- of rijstsalade of warm gestoofd met een ajuintje, in puree of…met worteltjes. Veggietip: maak van deze pasta een lekkere veggie salade door de spekjes niet toe te voegen.

Koolrabi

Deze lekkere knol heeft een heel zachte en licht nootachtige smaak waardoor je ze bij zowat vanalles kan serveren. Koolrabi is lekker als je de blokjes bakt in wat boter of olie en je ze daarna laat karameliseren met wat honing in de warme pan. Waar kinderen ook voor smelten, zijn frietjes van koolrabi. Snij de koolrabi in frietjes, blancheer ze kort, verfris in ijswater, wentel door de bloem en frituur op 180 graden.

Probeer deze zeker eens uit, want voor die smaakvolle en guitige kinderlach doe je het toch, niet?