6 gerechten die je op Wereld Veggie Dag 2015 zeker moet proberen

6 gerechten die je op Wereld Veggie Dag 2015 zeker moet proberen
donderdag, 1 oktober, 2015 - 13:34

Ja, een lekker stukje vlees is lekker. Alleen eten we net iets te veel vlees om onze planeet gezond te houden. Daarom is het belangrijk minstens 1 of 2 dagen per week geen vlees te eten. "Wat dan wel?", denk je misschien. Wees gerust, ook zonder vlees kan je heerlijke gerechtjes maken. Wij hebben er speciaal voor jullie zes uitgelicht. Probeer het zelf en laat ons weten of het lekker was! :)

 

1. Lasagne met mozzarella, spinazie en snijbiet

Lasagne is ongetwijfeld één van de meest bekende Italiaanse klassiekers. We kennen het allemaal met bolognaisesaus, maar wist je dat het ook met enkel groenten kan? Sofie Dumont leert in dit recept Jacques Vermeire een heerlijke veggie lasagne te bereiden. En met succes!

Bekijk hier het volledige recept.

 

2. Tortilla's met avocadosalsa, courgettes en feta

Met tortilla's kan je alle kanten uit. Vul ze op met een vulling naar keuze: gehakt of waarom geen feta, salsa en stukjes courgette? 

Ontdek het volledige recept

 

 

3. Gevulde tomaten met bulgur en feta

Opgevuld smaakt lekker, dat staat vast. Tomaten zijn ideaal om op te vullen. Deze keer geen garnaaltjes, maar bulgur en feta. Geloof ons, een topgerechtje!

Ga naar het recept.

 

 

 

4. Cannelloni met spinazie en pijnboompitten

Net zoals lasagne is cannelloni een bekende klassieker. Lekker met zalm, maar zeker en vast ook met een vulling van spinazie en pijnboompitten. 

Hier vind je het volledige recept.

 

5. Milde Indische curry met groenten

Mag het allemaal wat exotischer of pittiger? Deze curry van Sofie en Sven Ornelis met bloemkool is echt een topcombinatie. Eenvoudig om te maken én superlekker!

Zelf proberen?

 

6. Bastilla's met geitenkaas en pruimen

Ook de Marokkaanse keuken biedt soelaas. Deze hapjes zijn simpel, maar perfect om bij een aperitief te serveren.

Klik hier voor het volledige recept.

 

 

 

Meer veggie inspiratie vind je hier.