Bastilla met geitenkaas en pruimen

Ingrediënten

  • 1 pakje brickdeeg

voor de vulling

voor de versiering

voor de lijm

voor de thee

Bastilla is een Noord-Afrikaans gerechtje. In brickdeeg wordt een vulling naar keuze gestopt, waarna het wordt dichtgeplooid. Bastillas of pastillas zijn echte lekkernijen. Eenvoudig te maken en dus perfect als hapje tijdens een feest. Sofie serveert ze met een lekkere jasmijnthee.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Marokkaans

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

  2. Maak eerst 'de lijm'. Meng hiervoor 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels honing. Kruid met peper en zout.

  3. Snij de vellen in repen van 10 à 12 centimeter breed.

  4. Smeer ze in met het honing-oliemengsel.

  5. Doe een lepeltje geitenkaas, een paar nootjes en een pruimpje op 2 centimeter van de rand in een hoekje van de reep. Plooi om tot een driehoekje. Plooi steeds verder op tot je een mooi driehoekje hebt.

  6. Besmeer opnieuw en strooi er de saffraandraadjes over.

  7. Bak 10 min op 180°C in de voorverwarmde oven.

  8. Dresseer op een schaal.

  9. Voor de thee: Rooster de amandelen. Laat de jasmijnthee trekken in kokend water.Doe een koffielepel amandelen met twee peultjes kardemom, twee eetlepels honing en wat saffraandraadjes in elk glas. Giet er de thee op. Doe er eventueel melk bij.  

0
Nog geen stemmen