Bastilla met geitenkaas en pruimen
Ingrediënten
-
1 pakje brickdeeg
voor de vulling
-
200 g verse geitenkaas
-
100 g gepelde amandelen
-
peper
voor de versiering
-
1 el saffraandraadjes
voor de lijm
voor de thee
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Maak eerst 'de lijm'. Meng hiervoor 2 eetlepels olijfolie en 2 eetlepels honing. Kruid met peper en zout.
Snij de vellen in repen van 10 à 12 centimeter breed.
Smeer ze in met het honing-oliemengsel.
Doe een lepeltje geitenkaas, een paar nootjes en een pruimpje op 2 centimeter van de rand in een hoekje van de reep. Plooi om tot een driehoekje. Plooi steeds verder op tot je een mooi driehoekje hebt.
Besmeer opnieuw en strooi er de saffraandraadjes over.
Bak 10 min op 180°C in de voorverwarmde oven.
Dresseer op een schaal.
Voor de thee: Rooster de amandelen. Laat de jasmijnthee trekken in kokend water.Doe een koffielepel amandelen met twee peultjes kardemom, twee eetlepels honing en wat saffraandraadjes in elk glas. Giet er de thee op. Doe er eventueel melk bij.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be