Zelfgemaakte maïstortilla’s met avocadosalsa, courgettes en feta

Ingrediënten

voor de cocktail

voor de salsa

voor de saus

voor het tortilladeeg

  • 250 g harina (soort bloem)
  • 125 ml lauw water
  • snuifje zout

Tatyana en Sofie maken samen Mexicaanse tortilla's. Ze serveren ze met gegrilde courgettes, avocadosalsa en feta. Lekker vegetarisch!

Tip: geen tijd of zin om zelf het deeg te maken? Koop de tortilla's dan kant-en-klaar. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Mexicaans
Vegetarisch

Bereiding

  1. Meng voor het deeg het lauw water met de harina en een snuifje zout tot een zacht homogeen deeg. Naargelang het merk harina moet je wat meer water toevoegen. Kneed tot een stevige mooie bol.

  2. Was de spinazie en snij fijn. Doe in een kommetje. Snij courgettes in dunne repen. Wrijf in met olijfolie. Bestrooi met peper en zout. Warm een grillpan op en gril de courgettereepjes in de hete pan. 

  3. Maak de saus. Meng drie eetlepels roomkaas, twee eetlepels zure room, peper en zout onder elkaar. Rasp de cheddarkaas. Hak bieslook fijn. Meng de kaas, bieslook en amandelpasta onder de saus. Verfris wat met zeste van limoen en limoensap. Doe in een potje en zet opzij. 

  4. Maak de salsa. Pel en snij de rode ui in fijne blokjes. Was de tomaten, haal het kroontje uit de tomaten en snij in fijne blokjes. Snij koriander, munt en peterselie fijn. Meng onder elkaar. Kruid met peper en zout. Voeg olijfolie en sap van een limoen toe. Doe in een potje.

  5. Spoel de bonen. Meng met olijfolie en kruid met peper en zout. Doe in een potje. (Belangrijk: zorg dat ze al geweekt zijn. Anders zijn ze te hard.)

  6. Maak nog wat extra garnituur. Snij de feta in blokjes. Hak wat verse kruiden zoals koriander en peterselie fijn. Snij wat limoen in partjes. Pel een ui en snij fijn. Doe alles in verschillende potjes.

  7. Maak nu de tortilla’s. Verdeel  het deeg in kleinere porties, ter grootte van een bolletje ijs. Leg tussen twee vellen bakpapier. Rol uit met een deegrol. Steek met een ring een vorm uit van ongeveer 15 centimeter diameter.

  8. Bak ze in een hete pan langs beide kanten.

  9. Voor de cocktail: dop de rand van de glazen in gerookt zout. Doe ijsblokjes en limoensap in een glas. Vul op met het bier. 

  10. Zet alle potjes op tafel. Serveer alles en garnaar de tortilla's naar wens. 

0

Nog geen stemmen