7 lekkere gerechten, die je beter niet maakt op Valentijn

7 lekkere gerechten, die je beter niet maakt op Valentijn
dinsdag, 11 februari, 2014 - 17:18

Ben je bang voor gênante momenten? Vrees je voor vieze geurtjes of vuile handen? Wil je niet in schande vallen? Deze gerechten maak je dan best niet klaar.

1. Look

Look is een dubbeltje op zijn kant. Aan de ene kant stimuleert het de bloedsomloop en het pompen van het hart. Altijd goed voor het vervolg van de avond, natuurlijk. Aan de andere kant zitten we met de bekende geurhinder. Of je eet het met twee, of je eet het niet. Opletten is de boodschap. 

Toch eens iets proberen? Recept: scampi’s met look

2. Spaghetti

“Wat is er mis met spaghetti?”, hoor ik je denken. Op zich niets, het is enkel de manier van eten, die je parten kan spelen. Slurpen is niet beleefd, laat staan aantrekkelijk. Ben je niet van plan om als Lady en De Vagebont te eten, en slurp je veel? Kies dan voor een andere pasta en mijd spaghetti.

Recept: Spaghetti met kip en look

3. Kreeft

Is je partner nogal een dierenvriend? Vermijd dan kreeft, foie gras of paardenvlees.

Erg lekker, maar misschien niet geschikt op Valentijn zijn:

Smos met gerookt paardenvlees

Kipfilets opgevuld met champignons en foie gras

Kreeft in looksaus

4. (Blauwe) Kaas

Niets is minder leuk dan een adem of handen die naar kaas ruiken. Daarnaast zorgt kaas voor een zware maag. Bovendien verhoogt het ook nog eens de kans op gassen in je darmstelsel. Genoeg redenen dus om die blauwe kaas achterwege te laten, lijkt ons.

Echt lekker, maar best niet klaar te maken: Hamburger met blauwe kaas, uienconfituur en ei 

5. Ajuinen

Idem als bij de kaas. Ajuinen zorgen natuurlijk voor de gekende winderigheid. Verder stinken je handen door het snijden lange tijd naar ajuin. Niet echt romantisch, of wel?

6. Chilipepers

Pas ook op met het snijden van chilipepers. Zorg dat jouw handen goed gewassen zijn of de rest van de avond zou wel eens “extra prikkelend” kunnen worden.

7. Bonen

Waarom je best geen bonen serveert, hoef ik je niet vermelden. Mocht je stiekem het plan koesteren om jouw partner te verrassen met een aparte versie van zijn of haar lievelingslied, dan is een rijkelijke chili con carne ideaal. Heb je die ambitie niet, dan hou je de avond best bonenvrij.

Toch proberen? Zie Chili con carne

 

De onderstaande gerechten lijken ons dan wel weer perfect voor Valentijn:

- 8 lustopwekkende recepten

- 5 liefdevolle cocktails