Opgevulde kipfilets met champignons en foie-gras

Ingrediënten

  • 3 sneetjes foie-gras
  • 2 fijngehakt teentje sjalotjes, fijngehakt
  • 1 el kalfsfond pasta
  • 30 gr droge morieltjes
  • 4 sneden brood zonder korst
  • 1 glaasje madeira
  • 1 kg aardappelen, vastkokend
  • 2 eieren
  • 2 eiwitten
  • 150 gr gekookte ham
  • 150 gr kippenwit
  • 250 gr gehakt
  • 4 kippenfilets
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Sneden brood onderdompelen in 4 el melk.

  2. Morieltjes onderdompelen in water en spoelen (meerdere keren). Drogen op keukenpapier.

  3. De gekookte ham fijn mixen

  4. Pistache grof hakken.

  5. Foie diepvriezen en in kleine stukjes snijden.

  6. Gehakt, hesp, peterselie, pistache en fond, sjalotten en morieltjes, Madeira en peper, zout, en eieren mengen en enkele stukjes foie gras.

  7. Filets opensnijden en vullen met farce. Dichtmaken. Bakken in boter, afbakken in de oven.

  8. Aardappelen koken en pureren met olijfolie, peper en zout.

0
Nog geen stemmen

Château Haut-Colombier, Rouge 2009 (Blaye-Côtes de Bordeaux)

Cinoco, €9,13

We kiezen voor een bio-bordeaux maar met finesse. Fijn fumé en praliné; met rijpe bosbessen, maraschinokers en fluwelige textuur.