Snelle Chili con carne

Ingrediënten

  • chilipepers
  • 500 gr gepelde tomaten (1 blik)
  • 300 gr rode bonen
  • 300 gr rundsgehakt
  • 3 teentjes look
  • 1 rode ui
  • rundsbouillon
  • cajun kruid
Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Mexicaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Week de bonen gedurende 12 uur en spoel ze dan af.

  2. Doe een beetje boter in een pot en zet er een klein vuurtje onder. Snijd de ui en de look fijn en stoof aan. Voeg het gehakt toe en plet met een stamper. Zet het vuur een beetje hoger.

  3. Snijd de chilipepers fijn en voeg bij het gehakt. Laat de pitjes in de chilipepers voor een extra pittig resultaat. Voeg de gepelde tomaten en de geweekte bonen toe. Voeg ½ el rundsbouillon toe en eventueel ook nog een beetje cajunkruiden.

  4. Laat sudderen op een zacht vuurtje met het deksel op de pot. De bereidingstijd is afhankelijk van de bonen: tussen 45 minuten en anderhalf uur.

  5. De chili con carne is klaar wanneer de bonen gaar zijn.

0
Nog geen stemmen