Kreeft in looksaus

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Meng 1 eetlepel margarine met de bloem en de hersenen. Voeg de gehakte look en de kruiden toe, zodat je een soort pasta bekomt.

  2. Bak de kreeft in een antiaanbakpan. Laat de Fama ‘zingen’ en kleur eerst de kant van het vlees. Als je eerst de schaal zou bakken, zou het vlees inzakken en kan je het nooit nog een mooie kleur geven.

  3. Draai de kreeft en voeg water toe. Ik doe er geen wijn bij omdat de kreeft van zichzelf een lekkere jus afgeeft. Ik voeg wel wat look toe om een beetje extra smaak te creëren.

  4. Vul de kop van de kreeft met de mengeling: de pasta gaat terug in de kop. Zodra ze rood wordt is de kreeft klaar. De smaak verspreidt zich over de hele kreeft en dat geeft een lekkere looktoets.

  5. Bak de kreeft zo’n 5 à 7 minuten in de oven. Dit zijn babykreeftjes. Maar als je kreeft neemt van 700 tot 800 gram, moet je ze zo’n 10 minuten laten bakken: dat komt erop neer dat ze een kleine minuut in de oven moeten per 100 gram.

5

Average: 5 (1 stem)