Een extra portie vitamines: Aan de slag met appelen en peren
Het is nog net te vroeg voor de voorjaarsvruchten, maar gelukkig zijn er nog onze sappige appelen en peren om ons van onze dagelijkse hoeveelheid vitamines te voorzien. Deze typisch Belgische vruchten kunnen veel meer zijn dan een tussendoortje uit het vuistje. Je kan ze in de keuken zowel warm als koud op heel wat verschillende manieren gebruiken.
Hieronder enkele recepten ter inspiratie:
Appelen:
Appelmoes
Zelfs een simpele klassieker kunnen we pimpen. Probeer deze versie eens met munt bruine suiker en yofusorbet. Het recept kan je hier vinden.
Appelflap
Dit baksel is het ideale dessert of tussendoortje. Probeer het recept hier zelf uit.
Appeltaart
Liever wat nostalgie op je bord? Probeer dan eens de appeltaart met kaneel van Sofie Dumont.
Peren:
Gebakken peren met geitenkaas
Het is niet altijd erg om met de gebakken peren te zitten. Zeker niet als al je ze klaarmaakt volgens dit recept.
Confituur van peren en kiwi
Peren matchen perfect met kiwi. Probeer onze confituur voor op je brood.
Frangipanetaart met peren
Net zoals appels zijn peren ook ideaal om te verwerken in gebak. Wij kiezen vandaag voor deze frangipanetaart.