Appelmoes met munt, bruine suiker en yofusorbet

Ingrediënten

  • 1 l water
  • 2 appelen (Jonagold)
  • 2 el suiker
  • 2 el citroensap
  • 2 dl Alpro soya Yofu
  • munt
  • 2 eigelen
  • 2 dl melk
  • 150 suiker
  • 2 el suiker
  • munt
  • 3 dl water
  • bruine suiker
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Kook het water met de suiker en het citroensap. Laat afkoelen en meng de Alpro soya Yofu eronder. Verwerk tot een sorbet in de ijsmachine.

  2. Schil de appelen, snijd ze in stukken en stoof ze in een beetje boter. Bevochtig met water en voeg de suiker eraan toe. Laat 10 minuten sudderen onder het deksel en maak er moes van . Laat alles afkoelen en voeg op het eind de fijngesneden munt eraan toe.

  3. Meng het eigeel met de melk en de suiker. Dip de stukjes stokbrood erin en bak ze bruin in een beetje Alpro soya Bakken & Braden. Serveer de appelmoes met het wentelteefje en de sorbet van Alpro soya Yofu. Strooi er een beetje bruine suiker overheen en versier met nog een beetje munt.

0
Nog geen stemmen