Een Lepeltje Lekkers kwam meekoken tijdens de kerstworkshop van Vers Talent An

Een Lepeltje Lekkers kwam meekoken tijdens de kerstworkshop van Vers Talent An
maandag, 18 december, 2017 - 12:00

Annelies Vermeir, de vrouw achter de foodblog met de mooie naam: Een lepeltje lekkers nam deel aan de kerstworkshop met ons Vers Talent, An. Ook benieuwd naar wat de dames te kokerellen en te vertellen hadden? Dit is haar persoonlijk verslag van een gezellige avond. 

December, dat is gezellig winkelen in sfeervol verlichte straten, een sprankelende feestoutfit uitkiezen en koortsachtig op zoek gaan naar inspiratie voor hét perfecte kerstmenu. 

Na de workshop met Vers Talent An kan ik alvast dat laatste van mijn to do lijst schrappen. Want het mag duidelijk zijn: An wéét wat lekker eten is. Daarenboven begrijpt ze als geen ander dat de gemiddelde hobbykok geen uren in de keuken wilt staan, maar vooral wilt genieten. En ik heb alvast volop genoten van de workshop! 

Bij een glaasje bubbels vertelde An ons wat er op het menu stond. Ze gaf alvast wat tips & tricks mee om de recepten tot een goed einde te brengen. En dan mochten we zelf de handen uit de mouwen steken. 

Samen met twee sympathieke Limburgers ging ik aan de slag met het voorgerecht: een brandade van gerookte forel. Aardappels werden geschild, coquilles vakkundig gegrild en sauzen zachtjes ingekookt. Als volleerde chefs startten we een productielijn op om de 10 bordjes zo professioneel mogelijk te dresseren.  Aan tafel klonk alleen maar instemmend gemompel, en bleven enkel lege borden achter… 

Het hoofgerecht was een verfijnd rolletje van zwaardvis, gegrilde courgette en parmezaan. Onze collega-kookliefhebbers serveerden er een zuiders paprikasausje en kort gegrilde wilde asperges bij.

Afsluiten deden we met een smeuïg soepje van witte chocolade met gepocheerde peer en amaretti-crumble. Een schot in de roos…

An heeft mij alvast weten te overtuigen van haar onevenaarbaar talent voor snelle, elegante gerechten met de nodige wow-factor. Een echte aanrader voor een ontspannen, sfeervolle kerst! 

 

Succes, An! En laat het smaken.

 

Annelies Vermeir (Een Lepeltje Lekkers)

 

PS: wil je de gerechten zelf maken? Ontdek ze hier.

 

VTM Koken feestmenu's

Sandra Bekkari, Loïc Van Impe, Sofie Dumont én Vers Talent An maakten speciaal voor ons een eigen feestmenu: lekker, toegankelijk én voor ieder wat wils. Nood aan inspiratie voor je feest?

Bekijk hier hun menu's: