Soepje van witte chocolade en prosecco peertjes van An Steyvers

Ingrediënten

  • 175 g rietsuiker
  • 1 fles Prosecco
  • 200 g witte chocolade
  • 500 ml volle room
  • 450 g gecondenseerde melk met suiker
  • 20 Amaretti-koekjes (harde)

Waarom zou winter niet zuiders kunnen smaken? Voor haar feestmenu mengt An mediterrane invloeden met eenvoudige technieken en een tikkeltje uitdaging. Buon Natale! (ofwel: zalige kerst!)

Als nagerecht kiest An voor een zeer haalbaar dessert: een soepje van witte chocolade met in prosecco gepocheerde peertjes en amarettikoekjes.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Smelt de chocolade au bain-marie.

  2. Schil de peren en doe in een potje met Prosecco, kaneel, steranijs en rietsuiker. Vul eventueel aan met water en laat 15 minuten koken. Laat afkoelen.

  3. Klop de room en gecondenseerde melk op met de keukenrobot. 

  4. Laat de chocolade een beetje afkoelen en meng er de opgeklopte room onder.

  5. Snij de peren in blokjes. Verkruimel de amarettikoekjes.

  6. Maak een torentje van peer met de koekjes erover, giet er de saus rond.

  7. Werk af naar keuze.

0

Nog geen stemmen

VTM Koken feestmenu's

Sandra Bekkari, Sofie Dumont én Vers Talent An maakten speciaal voor ons een eigen feestmenu: lekker, toegankelijk én voor ieder wat wils. Nood aan inspiratie voor je feest?

Bekijk hier hun menu's: