Involtini van zwaardvis en paprikasaus van An Steyvers

Ingrediënten

 

Waarom zou winter niet zuiders kunnen smaken? Voor haar feestmenu mengt An mediterrane invloeden met eenvoudige technieken en een tikkeltje uitdaging. Buon Natale! (ofwel: zalige kerst!).

Als hoofdgerecht kiest An voor de Italiaanse versie van onze blinde vinken, ofwel involtini: opgerolde zwaardvisrolletjes met gegrilde courgette. Heerlijk. 

 

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Snij de courgette in schijven met een mandoline. Grill in een loeihete grillpan.

  2. Rasp de kaas.

  3. Snij paprika, ui en look fijn. Stoof aan in olijfolie en blus met witte wijn.

  4. Laat de alcohol verdampen, voeg 300ml water en een bouillonblokje toe. Laat 20min sudderen.

  5. Mix met de staafmixer en zeef.

  6. Kruid de zwaardvis met peper en zout. Bedek met gegrilde courgette en bestrooi met Parmezaanse kaas en basilicum. Rol op, prik dicht met tandenstokers.

  7. Doe olijfolie in een pan. Schroei dicht. Haal uit de pan en doe in een ovenschaal. Gaar nog 10 minuten verder op 150°C.

  8. Grill de asperges in de grillpan. 

  9. Dresseer: snij de visrolletjes in 2 of 3. Lepel saus op een bord, doe er de asperges bij en de vis. Werk af met basilicum.

0
Nog geen stemmen

VTM Koken feestmenu's

Sandra Bekkari, Loïc Van Impe, Sofie Dumont én Vers Talent An maakten speciaal voor ons een eigen feestmenu: lekker, toegankelijk én voor ieder wat wils. Nood aan inspiratie voor je feest?

Bekijk hier hun menu's: