Foodpairing met het beste bier ter wereld

dinsdag, 4 februari, 2014 - 09:49

Er zijn dikwijls "beste bier ter wereld"-verkiezingen, maar die van de Amerikaanse website ratebeer.com wordt als de belangrijkste beschouwd. Met De Heeren van Liedekercke als Beste bierrestaurant en Kulminator als Beste Biercafé ter wereld haalde ons landje al belangrijke prijzen binnen. Het beste bier ter wereld bleef echter de hoofdprijs. Die winnaars werden gisteren bekend gemaakt. Vorig jaar was Westvleteren 12 nog het Beste Bier ter wereld. Tien van onze bieren hadden daarnaast een plaats in de top 50, waarvan zelfs twee in de top 10: Westvleteren 12 en Rochefort 10. Haalde we gisteren opnieuw de hoofdprijs binnen?

Ja, dat deden we. Westvleteren 12 werd opnieuw tot beste bier verkozen. Volgens het publiek van ratebeer.com is dit dus wel degelijk het beste bier ter wereld. Verder scoorden ook de bieren van de Vleterse streekgenoten, met name De Pannepot van De Struise Brouwers, erg goed. Naast deze West-vlaming haalden we ereplaatsen binnen met de Rochefort 10, de 3 Fonteinen Hommage, de Bush de Nuits en de Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Blauw.

Samengevat: met het beste bierrestaurant, het beste biercafé en het beste bier ter wereld kunnen we echt wel stellen dat België het enige echte bierland is.  

Hier vind je trouwens de volledige lijst.

Wat serveer je nu het best bij deze bekende bieren? Enkele tips voor de ultieme foodpairing...

- Westvleteren, Rochefort of Sint-Bernardus

Konijn met pruimen

Stoofvlees

Stoofpot van everzwijn

Jong everzwijn met vijgen, speculaas en mascarpone

- Pannepot

Taartje van chocolade en gezouten karamel

Chocolade, koffieroom en karamel

- 3 Fonteinen Hommage

Moeulleux met soepje van aardbei

Taartje van appel en zwarte pens