Jong everzwijn met vijgen, speculoos en mascarpone
Ingrediënten
-
4 el mascarpone
-
600 g everzwijnfilets
-
4 grote vijgen
-
2 el rode wijn
-
2 el frambozenazijn
-
2 speculooskoekjes
-
2 dl rode wijn
-
4 el suiker
Bereiding
Maak een inkerving in de 4 vijgen en overgiet ze met de 2 dl rode wijn. Overstrooi met de suiker en beleg met een klontje boter. Zet ze gedurende 8 minuten in een oven van 170°. Bak het everzwijn langs alle kanten bruin, in totaal +- 10 minuten in wat boter.
Meng de mascarpone met 2 el rode wijn, de frambozenazijn en de verbrijzelde speculooskoekjes. Blus het braadvocht van het vlees met de wijn van de vijgen en laat inkoken tot een stevige jus, breng op smaak. Serveer de schijfjes everzwijn met de jus, een lepel speculoosmascarpone en daarop de warme vijg. Versier met kervel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be