Kalfszwezeriken met Brugge pater

Ingrediënten

  • 200 gr Brugge pater, geraspt
  • 400 gr zwezeriken
  • 100 gr gekookte ham, in sneetjes
  • 1 takje peterselie
  • 2 uien
  • 200 gr Brugge boter
  • 30 gr bloem
  • 30 gr rauwe ham
  • ⅛ l vleesbouillon
  • ⅛ l volle melk
  • 4 sneetjes wit brood
  • peper en zout
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Ontvlies de zwezeriken giet er gezouten kokend water over en laat enkele min staan.

  2. Snij de knolselder, wortels en peterselie fijn en pocheer 15 min. in de bouillon en melk, leg de zwezeriken erbij en laat op een heel zacht vuurtje 10 min. weken.

  3. Snij de zwezeriken in dikken sneden van 2 cm.

  4. Snij de rauwe ham en uien fijn en laat in boter fruiten roer er de bloem door en voeg vervolgens de melk en bouillon mengsels toe en laat al roerend 5 min koken.. Zeef het mengsel en meng de kaas erdoorheen, kruid met peper en zout en roer op een hoog vuur tot je een gladde saus bekomt.

  5. Beboter de 4 boterhammen en laat ze roosteren onder de grill.

  6. Leg op elke boterham een plakje gekookte ham met daarop de zwezeriken. Lepel de kaassaus hierover en leg in een ovenschaal, laat kleuren onder de grill en dien op met de fijn gesneden Chinese kool.

5
Average: 5 (1 vote)

Maak een recept met Brugge kaas, en win een etentje bij Hertog Jan