Kaaskroketjes met Brugge oud
Ingrediënten
-
150 gr Brugge boter
-
300 gr Brugge oud, geraspt
-
150 gr bloem
-
5 dl groentebouillon
-
3 blaadjes gelatine
-
peper, zout en nootmuskaat
-
3 dl room
om te paneren
-
60 gr bloem
-
60 gr paneermeel
-
2 eieren
Bereiding
Maak een roux van boter, bloem, room en de groentebouillon.
Laat de gelatine weken en voeg samen met de kaas al roerend toe aan de roux, kruid met peper, zout en muskaatnoot.
Giet de massa in een beboterde schaal en laat een paar uur afkoelen (deksel op de schaal doen)
Verdeel de opgesteven massa in partjes en wikkel ze één voor één in de bloem, het losgeslagen ei en de paneermeel.
Bak in frituur olie van 180° tot ze mooi bruin zijn
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be