Helemaal herfst: 5 recepten met kastanjes

dinsdag, 2 december, 2014 - 07:00

De keren dat we als kind kastanjes gingen rapen, die vallen onmogelijk op twee handen tellen. Van onze vangst aten we een enkele vrucht rauw - uiteraard nadat we de stekelige bolster hadden verwijderd - de rest werd door een verantwoordelijke volwassene gepoft. Wisten wij veel dat je met kastanjes ook de fijnste gerechtjes op tafel kunt toveren.

Wij zochten ons heil bij vijf verschillende bereidingen met kastanjes en delen deze pareltjes met veel plezier met onze lezers. Opgepast, enkel de tamme kastanje kun je eten, in tegenstelling tot de giftige paardenkastanje.

Kastanjesoepje met stukjes fazant en wilde champignons

Wij zijn onvoorwaardelijke fan van soep, geen dag is compleet zonder een royale portie.  Schotel ons tijdens de herfst dit soepje met kastanjes voor, en wij zijn de gelukkigste mensen op aarde. Hartverwarmend!

 

Hazenrug met polenta en kastanjes

Net als gepofte kastanjes begint ook puree van kastanjes meer bekendheid te verwerven. Een variant op de traditionele puree is de variant puree op basis van polenta en gekookte kastanjes, een ideaal bijgerecht bij een wildbereiding zoals hazenrug.

 

Kastanjekroketjes

Mag het net een ietsje feestelijker zijn, dan zijn deze kroketjes van kastanjes een absolute aanrader. Een krokant gefrituurd korstje, een verrassende vulling en helemaal niet moeilijk te bereiden. Wij weten alvast wat er de komende feestdagen op tafel komt.

 

Gegrilde pompoen met een slaatje van rundscarpaccio

Dat een salade enkel iets voor de zomer zou zijn hoor je wel eens. Niets is echter minder waar. Probeer één keer onze salade met gegrilde pompoen en rundscarpaccio en dan weet je dat je ook in de herfst perfect gezonde salades kunt eten. De kastanjes zorgen hier niet voor een krokante toets maar gaan samen met de pompoen de over in. Heerlijk herfstig!

 

Gâteau Mont Blanc

Last but not least, een dessert op basis van kastanjes en wat voor één. Akkoord, in deze Gâteau Mont Blanc kruipt wel wat tijd – alhoewel, een klein uurtje – het resultaat is ronduit verbluffend. Eentje voor mensen die graag indruk willen maken.

 

Nog meer recepten die Helemaal Herfst zijn, vind je hier. Smakelijk!