Het grote Appelboek: de lekkerste recepten voor de appelfan
Appelen kun je niet alleen uit het vuistje eten of gebruiken om kilo’s appelmoes mee te maken, je kunt ze ook op heel wat verschillende manier gebruiken in zowel warme als koude gerechtjes.
Wie lust nu geen appelmoes? Iedereen kent wel de typische appelflap, appelcake of appeltaart. Tijdens de zomermaanden valt appelsorbet ook in de smaak. Of wat dacht je van een glaasje appeldrank om je dorst te lessen?
En anders gebruik je gewoon enkele stukjes appel in een verfrissend slaatje, gezond, snel klaar én gewoon heel lekker. Natuurlijk kun je er ook een stapje verder mee gaan en combineren met tal van andere ingrediënten, het ene al wat meer voor de hand liggend dan het andere.
Voel je het al kriebelen? Bekijk hieronder dan alvast 5 leuke ideetjes om culinair aan de slag te gaan met appelen.
1. Appelconfituur met kaneel en basilicum (recept)
2. Breekbrood met appel en kaneel (recept)
3. Croque met appel, kaas en spek (recept)
4. Pulled pork met appelcider (recept)
5. Crumble van appel, framboos en rode besjes met rozemarijn (recept)
Grote appelfan? Check dan zeker het nieuwste boek van Els Debremaeker. Deze auteur en foodie bekend van de boeken Brunch en Inmaken, wijdt haar nieuwste boek volledig aan De Appel. Een lijvig kookboek met prachtige foto's, heerlijke recepten en allemaal met ... appel. Smakelijk.
Het Grote Appelboek
In Het Grote Appelboek van Els Debremaeker vind je meer dan 100 verschillende appelrecepten.
Uitgegeven door Manteau
Zin in een voorproefje? Ontdek hier enkele recepten uit het boek!