Appeltaartje met appelsorbet, gelei van citroenverbena en gesmolten chocolade

Ingrediënten

  • 2 dl witte wijn
  • 2 groene appelen
  • 2 dl suikersiroop (1 dl water + 100 gr suiker even laten opkoken)
  • 2 el citroensap
  • gedroogde citroenverveine
  • 1 blaadje gelatine
  • 2 el appelsorbet
  • gesmolten chocolade
  • munt
  • 4 zanddeegkoekjes

Piet maakt een appeltaartje met appelsorbet, gelei van citroenverbena en gesmolten chocolade.

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Warm de siroop met de wijn en het citroensap en de citroenverveine. Laat gedurende 15 minuten trekken en passeer door een zeef. Voeg het geweekte blad gelatine erbij en laat opstijven in de koelkast.

  2. Snijd de appel in fijne brunoise. Maak appelmoes van de andere appel.

  3. Serveer de gelei in een diep bord, overstrooi met de appel, leg daarop een koekje, daarop de appelmoes en daarop de sorbet. Versier met de gesmolten chocolade en een blaadje munt.

0
Nog geen stemmen