Kerstontbijt zoals bij Sandra Bekkari

Kerstontbijt zoals bij Sandra Bekkari
zaterdag, 23 december, 2017 - 12:00

Ben je een vroege vogel of een lange uitslaper? Vandaag mag het ontbijt extra lang duren. Op Kerstdag mag iedereen in pyjama aan tafel voor een lang en lekker feestontbijt.

Een zoetebek? Of heb je eerder een voorkeur voor hartig?  Voor iedereen wat wils: een eitje, een smoothie, ontbijtkoeken, warme broodjes... en dat lekkere potje confituur dat je gisteren cadeau kreeg. Nee, geen uren in de keuken! Bestel de lekkerste pistolets en koffiekoeken bij je favoriete bakker, selecteer wat bijzondere kazen en vleeswaren en serveer ze op een mooie schaal of plank. Serveer voor de ouders en grootouders met een glaasje bubbels en voor de kinderen met een gezonde smoothie en iedereen gaat blij aan en van tafel. Enkele recepten van Sandra Bekkari om je Kerstontbijt te plannen. 

Smoothies en sapjes 

Je mag ze gerust vitaminebommetjes in een glas noemen. Maak je smoothies extra feestelijk met een exotische toets: smoothie van ananas met kokos en munt  of mango-vanillesmoothie. Voor de durvers is er een heerlijk sapje van rode biet met appel en gember en voor de volwassenen die vandaag niet meer met de auto naar huis moeten, een cava met granaatappel.

Brood  

Heb je zin om een keer zelf je brood te maken? Probeer dan zeker Sandra's rozijnenbrood met havermout of amandelbroodje met rozijnen en banaan. Nostalgie troef!

 

Pannenkoeken en wafels

Maak de kindjes extra blij met pannenkoeken en wafels: havermoutpannenkoekjes met kaneelappeltjes en vanillewafels met vers fruit

Eieren 

Een eitje mag niet ontbreken bij dit feest. Gekookt met soldaatjes, een roereitje met zalm, een spiegeleitje...

Maak het extra feestelijk: voor iedereen een bijzonder spiegelei: tomaat met spinazie en spiegelei uit de oven. 

 

Yoghurt 

Ja hoor, ook yoghurt is van de partij, maar dan wel in een mooi glaasje met chocopops en vers fruit; of met granola met chocolade.

 

Zoets

 Voor de zoetebekjes onder ons is er een verrassende cake van zoete aardappel of wortelcakejes met yoghurttopping. 

Of havermoutmuffins met dadels en kaneel 

Tijd voor mekaar vandaag!