Lamsvlees, een topper voor het paasmenu

Lamsvlees
donderdag, 28 maart, 2013 - 14:06

Lamsvlees is afkomstig van mannelijke jonge schapen die minimum de leeftijd van 3 weken bereikt hebben, het beste lamsvlees komt van lammetjes die 2 à 3 maanden oud zijn.

Er zijn heel wat verschillende schapenrassen, maar toch zijn niet alle rassen geschikt voor het leveren van kwaliteitsvol lamsvlees. De texelaar, afkomstig uit Nederland, bezorgt ons het beste lamsvlees!

De delen van het lam

Heel wat delen van het lam zijn geschikt voor het gebruik in de keuken. Eerst en vooral wordt de schouder vaak gebruikt, die is zeer veelzijdig. Je kan de schouder laten ontbenen en oprollen tot gebraad of gebruiken bij het maken van een stoofpotje of een tajine.

Daarnaast is er de bil, het lekkerste stuk van de lam met het meeste lamsvlees.  Hier komen de lamsbouten vandaan, ideaal om te braden. Ook de lamscarré of -kroon is erg lekker om te serveren als gebraden vlees, de lamscarré is afkomstig van de ribben. Als je lamscarré laat ontbenen, krijg je een mooie, zachte lamsfilet.

De hals of de nek is dan weer het goedkoopste deel van de lam, dit kan je gaar laten stoven of gebruiken bij het maken van een overheerlijk stoofpotje.

Recepten met lamsvlees

Wil je graag lamsfilet, lamsbout, lamskotelet, lamsragout of lamsgehakt serveren tijdens het paasdiner? Volgende recepten zijn alvast een echte aanrader: