Lamsstoofvlees met couscous en gedroogde vruchten en noten
Ingrediënten
-
900 gr lamsvlees (bijv. van de schouder of filet)
-
snuifje kaneel, of een kaneelstokje
-
snuifje gemberpoeder
-
peper en zout
-
scheutje olijfolie
-
1 ui
-
300 ml Lacroix gevogeltefond
-
40 gr gekonfijte cranberries
-
40 gr rozijnen
-
30 gr gepelde amandelen
-
30 gr pijnboompitten
couscous
Bereiding
Snij het vlees in stukjes.
Snij de ui in halve ringetjes. Verhit de olijfolie in een stoofpot en korst het lamsvlees, kruid bij met peper en zout. Meng de ui eronder en laat nog even meebakken. Voeg het kaneelstokje, het gemberpoeder en de saffraandraadjes toe. Meng goed.
Giet de gevogeltefond over het vlees. Voeg de rozijnen, de cranberries en de bruine suiker toe. Plaats nu een deksel op de stoofpot en breng aan de kook. Plaats de stoofpot met deksel anderhalf uur in een oven van 150°C. Roer af en toe eens om.
Breng 1 dl water met de Lacroix gevogeltefond aan de kook voor de couscous.
Rooster de amandelen en de pijnboompitjes in een anti-kleefpan zonder vetstof. Let op dat de nootjes niet aanbranden!
Doe de couscous in een platte schaal, en voeg venkelzaadjes, komijn en de saffraandraadjes toe. Giet de kokende fond over de couscous. Dek de schaal meteen af met huishoudfolie. Laat alles een 5-tal minuten wellen. Neem de folie weg en giet nog een straaltje olijfolie over de couscous, kruid af met peper en zout en maak de couscous mooi los met twee vorken.
Om te dresseren: doe een laagje couscous in een diep bord, schik het stoofvlees hierop en werk af met de geroosterde nootjes.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be