Lamsstoofvlees met couscous en gedroogde vruchten en noten

Ingrediënten

couscous

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Marokkaans
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snij het vlees in stukjes.

  2. Snij de ui in halve ringetjes. Verhit de olijfolie in een stoofpot en korst het lamsvlees, kruid bij met peper en zout. Meng de ui eronder en laat nog even meebakken. Voeg het kaneelstokje, het gemberpoeder en de saffraandraadjes toe. Meng goed.

  3. Giet de gevogeltefond over het vlees. Voeg de rozijnen, de cranberries en de bruine suiker toe. Plaats nu een deksel op de stoofpot en breng aan de kook. Plaats de stoofpot met deksel anderhalf uur in een oven van 150°C. Roer af en toe eens om.

  4. Breng 1 dl water met de Lacroix gevogeltefond aan de kook voor de couscous.

  5. Rooster de amandelen en de pijnboompitjes in een anti-kleefpan zonder vetstof. Let op dat de nootjes niet aanbranden!

  6. Doe de couscous in een platte schaal, en voeg venkelzaadjes, komijn en de saffraandraadjes toe. Giet de kokende fond over de couscous. Dek de schaal meteen af met huishoudfolie. Laat alles een 5-tal minuten wellen. Neem de folie weg en giet nog een straaltje olijfolie over de couscous, kruid af met peper en zout en maak de couscous mooi los met twee vorken.

  7. Om te dresseren: doe een laagje couscous in een diep bord, schik het stoofvlees hierop en werk af met de geroosterde nootjes.

0
Nog geen stemmen

Domaine Cristia, Vieilles Vignes Les Garrigues 2011 (Côtes du Rhône)

Wijnen De Kok €11,95

Een super-Rhône. Nog piepjong. Vlezig en krachtig, met impressies van crème de cassis, gekonfijte kers en cacao.

Ontdek nog meer feestrecepten op lacroix.be