Last-minute feesttips: 9 makkelijke, snelle en lekkere hapjes.

Last-minute feesttips: 8 makkelijke snelle lekkere hapjes.
donderdag, 22 december, 2016 - 15:05

Makkelijk, snel klaar en lekker, dat zijn de voorwaarden voor last-minutes hapjes. En als het een beetje kan, maak je ze op voorhand. Altijd handig meegenomen.

Bak de scampi, steek ze op een stokje en prik ze in een komkommer. Twee oogjes, een tong en je hebt zowaar een scampi-komkommerkrokodil. Hoe cool!

Recept: scampi-komkommer

 

Deze kippennuggets maak je met slechts drie ingrediënten: melk, kip en ... tortilla chips of nacho's. Mix die laatste fijn. Dompel de kip onder in de melk. Giet af en haal elk stukje kip door de gemalen chips. Afbakken doe je in de oven. Gezonder, even lekker en ideaal om ondertussen snel alles op te ruimen.

Recept: kippennuggets met nacho's

 

 

Nog zo'n topper zijn deze minivogelnestjes met een kwarteleitje. Je bereidt ze op voorhand. Bakken doe je ofwel in de oven of in de pan.

Recept: minivogelnestjes

 

Onderstaande ciabattas kun je in repen snijden en zo heb je alweer een heerlijk hapje. Beleg ze met tonijn en perzik of ga voor een andere klassieker zoals ananas/ham/kaas of vier kazen. Sowieso een succes!

Recept: ciabattapizza's met tonijn en perzik

 

Bladerdeeg is natuurlijk ook altijd een welgekomen ingrediënt. Je kan er alle kanten mee uit. Deze worstenbroodjes of de rolls zijn allebei echt lekker.

Recept: worstenbroodjes

 

Recept: bladerdeeghapje met gandaham en tomatentapenade

 

Mag het iets specialer? Ga dan voor samosa. Samowat? Samosa's, driehoekjes van brickdeeg opgevuld met allerlei lekkers zoals lamsgehakt of feta met appel. Mmmm...

Lamssamosa's met brickdeeg

 

Meer hapjes? Klik en snuister door onze special: hapjes.

 

Dipsauzen doen het ook altijd goed. Alles in de blender, maatbeker of cutter en mixen maar. In een paar minuten heb je een heerlijke dipsaus. Ideaal dus voor een last-minute hapjes. Pesto, guacamole of cocktailsaus zijn de klassiekers der dipsauzen. Mag het iets origineler? Deze rodebietdip met walnoten of tomatentapenade zijn ook zeer lekker.

Recept: rodebietdip met walnoten

 

 

Tapenade van zongedroogde tomaten en feta

 

Ontdek onze special rond dipsauzen