Minivogelnestjes met kwartelei
Ingrediënten
-
4 el paneermeel
-
1 el paprikapoeder
-
peper
-
zout
-
peper
-
zout
-
4 el ketchup
-
1 scheut arachideolie
voor de vogelnestjes
-
500 g gehakt
-
1 kl paprikapoeder
-
½ kl cayennepeper
-
1 kl oregano
-
1 ei
-
1 el paneermeel
Bereiding
Doe het gehakt in een kom. Meng met paprikapoeder, cayennepeper, oregano, een eitje, peper, zout en paneermeel.
Meng het gehakt tot een stevige massa. Voeg eventueel wat paneermeel toe.
Kook de kwarteleitjes hard in 5 minuten, pel en laat afkoelen.
Neem een beetje gehakt, duw er een eitje in en rol tot een bolletje.
Meng paneermeel met paprikapoeder, peper en zout. Lepel in een schaal of bordje.
Rol alle balletjes door de paneermeel.
Verhit de arachideolie in een pan. Kleur de balletjes aan en bak ze gaar.
Laat even uitlekken op keukenpapier. Serveer op een bordje met wat ketchup. Smakelijk!
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be