Lamssamosa's met groenten
Ingrediënten
-
8 grote vellen brickdeeg
-
1 kleine ui
-
1 kleine aardappel
-
1 kleine wortel
-
½ limoen
-
2 el verse koriander (fijngehakt)
-
40 g diepvrieserwten
-
1 mespunt gemalen gember
-
½ kl kurkuma
-
½ kl korianderpoeder
-
½ kl komijnpoeder
-
1 pot mangochutney
-
1 el arachideolie
-
50 g boter
-
zout
-
peper
Bereiding
Verhit de olie in een pan, stoof het lamsgehakt en de fijngesnipperde ui 5 minuten aan op een zacht vuurtje, terwijl je het gehakt met een spatel uit elkaar duwt om grote stukken te vermijden. Voeg de in kleine blokjes gesneden wortel en aardappel, de erwten, de kruiden en 1 dl water toe.
Dek af en laat 10 minuten sudderen op een heel zacht vuurtje (laat het kookvocht indien nodig bijna helemaal wegkoken op een hoog vuur). Voeg het citroensap en de koriander toe, meng en kruid bij indien nodig.
Laat de boter smelten, snijd de vellen brickdeeg in twee en verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6).
Smeer elk vel brickdeeg licht in met de gesmolten boter en plooi het in twee, zodat u een lange reep krijgt. Leg een lepel vulling op het uiteinde en plooi er een hoek van. Blijf het deeg om en om rollen in de vorm van een driehoek en stop het overblijvende stukje in de laatste plooi. Maak zo 16 samosa's, leg ze op bakpapier op de bakplaat van de oven en bak ze 15 minuten in de oven.
Serveer de lamssamosa's als aperitiefhapje met de mangochutney of als voorgerecht met een salade.
Tip: Als het plooien te ingewikkeld lijkt, maak dan kleine puntzakjes van het brickdeeg, vul ze voor twee derde met de vulling en plooi de bovenkant naar beneden.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be