Tips voor de Feestdagen: lekkers met Faux Gras

maandag, 14 december, 2015 - 13:04

Faux Gras is, zoals de naam reeds doet vermoeden, een vegetarische en bijgevolg 100% diervriendelijke variant op de vaak fel gecontesteerde foie gras. Een echt product voor fijnproevers dus, dat zich op de koop toe ook heerlijk laat verwerken in allerlei gerechten. Een subtiele toets die je hapjes net dat ietsje feestelijker maakt

Een ontbijt tijdens de feestdagen, dat mag gerust iets anders zijn dan een boterham met choco. Wat dacht je van een smeuïg roereitje met wilde boschampignons en Faux Gras? Klinkt niet alleen overheerlijk dat is het ook. De belangrijkste maaltijd van de dag, het zou wel zonde zijn mocht je deze geen luxueuze toets mee geven. Leent zich verder ook perfect als hapje.

 

Niets dat een druilerige winteravond dat ietsje meer geeft dan een flinke kom dampende soep. Hartverwarmend, en in een kleinere portie onmiddellijk ook een makkelijk voor te bereiden amuse hapje. Serveer deze winterse wortelsoep met faux gras in kleine glaasjes terwijl je buiten van het sneeuwlandschap geniet. De glaasjes houden je handen op temperatuur, de soep verwarmt de rest.

 

Een hapje dat moeiteloos ‘over de tongen gaat’ is deze met Faux Gras, appelen en balsamico crème. Het spel van verschillende structuren en smaken - zowel krokant als crèmeux, kruidig en zoet passeren de revue – maakt van dit ogenschijnlijk eenvoudig weghappertje ieders favoriet.

 

Een ander verrassend hapje om de feestavond mee te starten (of te eindigen) zijn deze truffels van Faux Gras helemaal goed. De quenelles van Faux Gras worden licht op smaak gebracht met zeezout alvorens ze een flinterdun jasje van fondantchocolade aangemeten kregen. Ideaal in combinatie met een glaasje champagne, maar laat zich tevens smaken op het einde van de maaltijd bij een koffie of digestief.

 

Wij zijn wel fan van deze bereiding met Faux Gras, perzik en petit beurre in de hoofdrol. Met zowel hartige als zoete accenten is dit een ideale overgang tussen hoofd- en nagerecht.

 

Mocht iemand zich nog afvragen of je feestelijke hapjes of gerechten kunt creëren die 100 % diervriendelijk zijn, dan weet je nu wat te antwoorden.