Winterse wortelsoep met Faux Gras de GAIA
Ingrediënten
-
1 grote ui
-
½ kg wortelen
-
1 el olijfolie
-
2 blokjes groentebouillon
-
1 l water
-
100 ml light soja room
-
½ blik Faux Gras de GAIA
Bereiding
Snipper de ui fijn. Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Verwarm in een grote kookpot de eetlepel olijfolie op een matig vuur.
Stoof de wortelen en de ui aan in de stoofpot. Kruid met peper en zout.
Wanneer de ui glazig wordt, voeg dan de bouillonblokjes en het water toe. Breng aan de kook. Draai daarna het vuur zachter en laat nog 15 minuten verder koken.
Snijd ondertussen de Faux Gras de GAIA in kleine blokjes. Haal de kookpot van het vuur en voeg de room en Faux Gras de GAIA toe aan de soep.
Mix het geheel en serveer warm. Kruid eventueel nog bij met peper en zout.
Tip: voor een extra feestelijke soep kan je eventueel je borden versieren met gehakte koriander.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be