Vlees noch vis - vier hartverwarmende soepen

maandag, 11 november, 2013 - 13:51
vegetarisch

Pittige kokos en noedelsoep

Deze pittige Aziatische maaltijdsoep is er eentje om u tegen te zeggen! Ze heeft alles in huis om vleeseters en vegetariërs te bekoren: een herfstige champignonmix, malse quornstukjes,  romige kokosmelk, pikante rode curry pasta en heerlijk vullende Thaise rijstnoedels. De typisch Aziatische shiitake is een dikke en vlezige paddenstoel die je gerecht ultrahartig maakt. De shiitake is een kruidige smaakmaker die bovendien cholesterol- en bloeddrukverlagend werkt.   

Wortelsoep met faux gras

Een volle wortelsoep met een geweten. Faux Gras de GAIA is het dier- en milieuvriendelijk alternatief voor foie gras. Waar foie gras de zieke lever van een gemartelde eend is, mikt faux gras op natuurlijke ingrediënten zoals tomatenpuree, witte wijn, truffel, palmolie en champagne. Heerlijk op een toast, in soep, gezouten of gesuikerd. Als je de Faux Gras in mooie schijfjes wilt snijden, verwijder je best het deksel en de bodem van het doosje met een blikopener. Zo komt het lekkers in een egaal blokje op je snijplank terecht.

Maïssoep

Tussen de regenbuien door, haalde de boer net zijn goudgele maïs van het veld. Hét moment bij uitstek om van die zoete korreltjes te proeven. Niet in de vorm van krokante cornflakes – bedankt Dr. Kellog – of als zoete popcorn – gepofte maïskorrels – maar puur natuur! Maïs zit boordevol zetmeel en de belangrijke vitamine A die in geen enkele andere graansoort voortkomt. Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine – voeg dus altijd een druppeltje olie toe –  die voor de huid, ogen en voor een betere weerstand zorgt.   

Mulligatawnysoep met tofu

Deze aromatische maaltijdsoep komt oorspronkelijk uit Zuid-India en betekent zoveel als peperwater. Uiteraard kies je zelf hoe pikant je het maakt. Het appeltje en de room zorgen alvast voor een koele ondertoon. Haar typische gele kleur heeft de soep te danken aan de gele curry en de kurkuma. Dit laatste kruid is het gedroogde en gemalen poeder van de geelwortel. Varieer gerust eens met deze soepgroenten: ga voor de beschikbare seizoensgebonden groentes. Lekker gemakkelijk en goedkoop! Liefhebbers van maaltijdsoepen, maken deze soep af door er nog wat rijst aan toe te voegen.