Pittige kokos- en noedelsoep
Ingrediënten
-
200 gr Quorn stukjes
-
25 gr gedroogde champignons (shiitake, oesterzwam, porcini)
-
1 el Thaise rode curry pasta
-
400 gr afgeroomde kokosmelk
-
50 gr Parijse champignons
-
60 gr Thaise rijstnoedels
-
100 gr sojascheuten
-
1 groene chilipeper, in fijne ringen gesneden
-
4 lente-uitjes
Bereiding
Bevochtig de gedroogde champignons in 250 ml warm water gedurende 30 minuten. Bewaar de champignons en het water.
Verwarm een grote sauspan en bak de currypasta. Roer constant gedurende 1 minuut. Meng hierbij de kokosmelk, de Quorn stukjes en het water van de gedroogde champignons. Laat deze gedurende 5 minuten koken op een laag vuurtje.
Snij de bevochtigde champignons en de Parijse champignons in kleine stukjes. Meng ze door de Quorn bouillon. Kook gedurende 1 minuut.
Voeg de noedels, sojascheuten, verse shiitake champignons, het merendeel van de chilipepers en de lente-uitjes toe. Verwarm gedurende één minuut.
Dien onmiddellijk op in diepe borden en dresseer met de resterende lente-uitjes en de chilipeper.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be