WK Voetbal: 10 recepten voor heerlijke TV-dips

WK Voetbal: 10 recepten voor heerlijke TV-dips
woensdag, 11 juni, 2014 - 10:17
menu's

Nodig vanaf vrijdag wat vrienden uit en kijk samen naar de voetbal. We geven je alvast graag wat inspiratie voor lekkere dipsauzen...

1.)    White Bean Dip

 

Het citroensap geeft een lekkere frisse toets aan de dip, waardoor hij nog niet door en door winters proeft, maar we nog een beetje terug kunnen mijmeren over de zomer. Heb je geen zin om het flatbread zelf te maken, kan je ook gewoon dikke sneden wit brood in reepjes snijden en toasten.

2.)    Groentechips met kruidensausje

Chips zijn een vaste waarde ’s avonds voor TV, maar waarom eens geen variant proberen op de traditionele aardappelchips? Groentenchips zijn minstens even lekker en als je ze ook gezonder wil maken dan gewone chips, rooster ze dan knapperig in de oven in plaats van in het frituurvet. Serveer ze met een kruidige mayonnaise en je hebt een simpele, maar heel originele TV-dip!

3.)    Rauwe groentjes met linzendip

Ben je op dieet of wil je gewoon niet al te vettig eten? Dan is deze oplossing perfect geschikt voor jou! Snijd rauwe groentjes in stukjes of reepjes en maak er deze magere linzendip, boordevol smaakmakers, bij.

4.)    Nacho’s met guacamole

 

Dat recepten uit de Mexicaanse keuken vaak regelrechte smaakbommen zijn, weten we al langer. Dus waarom niet voor een Mexicaanse dip kiezen; guacamole bijvoorbeeld, een dip die wereldwijd gekend is en gesmaakt wordt. En hij is nog gezond ook, mooi meegenomen! Guacamole is het lekkerst met nacho’s die neutraal van smaak zijn.

5.)    Nacho’s met tomatensalsa

Nu we toch nacho’s verorberen, kunnen we even goed twee verschillende dips proberen. Tomatensalsa kunnen we verpot in elke supermarkt vinden en is lekker en snel. Maar zelf tomatensalsa maken neemt niet zoveel meer tijd in beslag en is gevoelig lekkerder van smaak en je hebt meteen een portie vitaminen binnen.

6.)    Hummus

 

Hummus is aan een heuse opmars bezig. De dip zit boordevol exotische smaken en is enorm voedzaam. Hummus is één van die dingen waar iedereen wel een eigen recept voor heeft. Wij bij VTM Koken zijn fan van hummus met wat extra verse koriander in verwerkt. Wanneer je hummus als dip gebruikt, serveer hem dan met geroosterd pitabrood.

7.)    Bananenbeignets met kokosdip

Niet iedereen is altijd fan van hartige hapjes, soms hebben we ook wel eens zin in some sweet dippin’. Probeer bijvoorbeeld eens deze snelle bananenbeignets met sesam en kokos-dip.

8.)    Appel met gezouten caramel dip

Gezouten caramel is een delicatesse die we in allerlei vormen tegenkomen: in repen, als koekjes,... Met appelpartjes kan je de gezouten caramelsmaak perfect serveren als dip. Absoluut het proberen waard, als dessertje of als laatavond tv-dip!

9.)    Cannolli dip

Deze dip is niet té zoet, maar is subtiel zoet en zacht, fluwelig van textuur. Ricotta en mascarpone, plus enkele smaakmakers, meer is het niet. In principe kan je er naar smaak nog bijvoegen wat je zelf wil. Deze dip is lekker met partjes fruit en/of neutrale crackers.

10.)  Oreo Pindakaas Dip

Omdat het er soms eens over mag gaan. Omdat we soms eens moeten genieten zonder calorieën te tellen. En gewoon... omdat het zo lekker is! Oreo’s bijvoorbeeld, we krijgen er maar geen genoeg van. Dus waarom ze niet eens verwerken in een overdadig zoete dip? Opnieuw lekker met fruitpartjes, al is het maar om onszelf het gevoel te geven dat we toch nog iets gezonds bi