White Bean Dip met flatbread
Ingrediënten
-
400 gr cannelini bonen uit blik
-
2 teentjes look, gepeld
-
1 bosje platte peterselie
-
150 ml olijfolie
-
peper
-
20 gr verse gist
-
¼ el lopende honing
-
250 ml handwarm water
-
500 gr witte bloem
-
1 th lepel zout
-
4 el olijfolie
-
droge kruiden naar keuze (rozemarijn, basilicum, jonge uitjes, venkelzaadjes, komijnpoeder,...)
Bereiding
White Bean Dip: Doe de look, de bonen en het citroensap in de blender. Goed mengen. Kruiden met peper en zout. Doe er een handvol platte peterselie bij. Blender langzaam laten draaien en beetje bij beetje de olijfolie (150ml) toevoegen. Afwerken met een beetje citroen zeste.
Flatbread: Meng de gist met het water en de honing, doe er een beetje bloem bij en laat 15 min rusten Zeef de bloem en strooi er het zout (1 th lepel) bij, meng met het gistmengsel en giet er bijna alle olijfolie (4 el) bij. Maak een bol en kneed een 5-tal min met de hiel van je hand. Laat het deeg in een geoliede kom en onder een natte handdoek rijzen tot de hoeveelheid verdubbeld is (ongeveer 1 uur). Herkneed het deeg lichtjes en meng er de gewenste kruiden onder – 3 min. Rol het deeg uit – deeg verdelen in de gewenste vorm, hier langwerpig 2 cm / 4 cm met een dikte van 0,5 cm. Laat een pan zeer goed verwarmen (liefst een grill pan) en bak de broodjes 2 min per zijde.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be