Linzendip

Ingrediënten

  • 120 gr groene linzen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • ½ th lepel kurkuma
  • 1 th lepel komijn
  • 150 ml water
  • 350 gr tomatenblokjes
  • 2 el fijngehakte koriander
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Spoel de linzen onder koud water en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflookteentjes.

  2. Verwarm de olie in een pan. Voeg de ui, de knoflook en de gember toe en fruit alles 3 à 4 minuten tot de ui zacht is.

  3. Voeg de kurkuma, de komijn en de linzen toe en bak alles nog 1 minuut. Meng alles door elkaar.

  4. Voeg 150 ml water, de tomatenblokjes en het sap van de tomaten toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat 20 minuten sudderen totdat de linzen zacht zijn.

  5. Mix het geheel in de blender tot u een homogeen mengsel verkrijgt. Voeg de koriander toe. Kruid met peper en zout. Roer opnieuw alles door elkaar.

  6. Verdeel de dipsaus over 4 kommetjes. Geef er staafjes krokante groenten bij.

0
Nog geen stemmen

Gezonde gastvrijheid

Auteur:
Lucrèce Wellekens &
C. Van Hauwermeiren
Uitgeverij:
Standaard Uitgeverij
Fotografie:
Frank Croes
ISBN:
9789002223358