Gebakken coquilles, crème van pastinaak, crumble van gandaham en garnalensausje
Ingrediënten
crème van pastinaak
-
1 pastinaak
-
1 dl melk
-
1 dl bouillon van tuinkruiden
-
boter
-
peper en zout
-
enkele druppels limoensap
crumble van gandaham
-
gandaham
garnalensausje
-
200 gr ongepelde garnalen
-
1 sjalot
-
1 dl visbouillon
-
chardonnay azijn
-
room
-
boter
-
enkele druppels limoensap
coquilles
-
6 verse coquilles
-
olijfolie
voor de afwerking
-
enkele sneetjes brood
-
bakje limon cress
-
Fleur de Sel
-
Honingtomaatjes
Bereiding
Crème van pastinaak Schil de pastinaak en snij in stukjes. Breng aan de kook in melk samen met wat bouillon van tuinkruiden. Giet af maar bewaar het kookvocht. Mix in de blender tot een gladde crème met enkele lepels van het kookvocht, boter en sap van limoen. Kruid met zout en peper naar keuze.
Crumble van gandaham Droog de gandaham 15 min. in de oven op 100°C en hak fijn. Meng deze met wat panko tot crumble.
Garnalensausje Fruit gesnipperde sjalot in boter en voeg de garnalenkoppen toe. Kruid met peper en zout en voeg wat visbouillon toe. Goed laten inkoken en reduceren. Zeef de saus en monteer met boter, chardonnay-azijn, room en limoensap.
Coquilles Dep de coquilles goed droog, kruiden met peper en zout en laat ze kort aanbakken in een hete pan met een beetje olijfolie. Leg deze daarna even op keukenpapier.
Krokante rondjes van brood Steek 3 kleine rondjes van brood uit met cilindervorm en bak deze in voldoende olijfolie. Dep af op keukenpapier.
Dresseren Maak een streep van crème van pastinaak, dresseer de coquilles, crumble van gandaham, verfris met takjes limon cress en stukjes honingtomaatjes. Doe nog een beetje fleur du sel op de coquilles net voor het opdienen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be