Coquilles met crème van butternut en beurre blanc met tijm

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Voor de crème van butternut de butternut in stukken snijden, een 1/2 aardappel en een 1/2 ui opzetten in een kookpot met kippenbouillon en deze laten gaarkoken. Het geheel mixen in een blender.

  2. De Sint-Jacobsvruchten uit de schelp halen en bewaren in ijswater. Deze kort bakken voor het serveren.

  3. Voor de botersaus een scheutje water samen met een scheutje Xeresazijn en 1 el room laten koken. De boter hieraan toevoegen en het geheel mixen. Afwerken met gehakte citroentijm en kruiden met peper en zout.

  4. Dresseren op het bord: Een streep trekken met de crème, de gebakken coquilles er rond dresseren. De botersaus erover scheppen en afwerken met enkele blaadjes citroentijm.

0
Nog geen stemmen