Geprakte aardappel met shiitakes, fetakaas en kruidenolie op basis van waterkers en peterselie

Ingrediënten

Dit kan iedereen
Tussen 15 en 30 minuten

Bereiding

  1. voor de geprakte aardappel Schil de aardappel en kook deze beetgaar in gezouten water. Giet de aardappelen af en laat ze even uitdrogen. Plet met een vork de aardappelen (er mogen best nog stukken inzitten). Het mengsel na toevoeging van shiitakes, waterkers en peterselie opwerken met olijfolie, ½ eierdooier, peper, zout en citroensap.

  2. voor de shiitakes Borstel de shiitakes (5-tal) proper en snij ze in plakjes. Stoof deze plakjes samen met een fijngesnipperd teentje look héél kort aan in boter, afkruiden met peper en zout + citroensap en rasp. Mengen onder de geprakte aardappel.

  3. voor de waterkers en peterselie Was en droog de waterkers en peterselie. Ongeveer de helft van de kruiden fijnhakken en eveneens mengen onder de aardappelen.

  4. voor de fetakaas Verkruimel de kaas en houd deze apart (hoeveelheid is afhankelijk van de sterkte van de kaas)

  5. voor de witloof Snij het bittere gedeelte uit het witlofstronkje. Versnij het geheel in een fijne julienne. Marineer in olijfolie, zwarte peper, zout en citroensap en rasp.

  6. voor de kruidenolie De kippenbouillon opwarmen en de andere helft van de waterkers en peterselie toevoegen. Kort laten opwarmen en dan in blender gieten en mixen. Opwerken met druivenpitolie en op smaak brengen met peper, zout, citroensap.

  7. voor de bordschikking Neem een diep bord en schik in het midden de geprakte aardappel die opgewerkt is met de shiitakes, waterkers en peterselie. Bestrooi met de verkruimelde fetakaas. Schik bovenop het geheel de fijne julienne van het gemarineerde witlof, werk af met limoenrasp. Lepel rond het geheel de kruidenolie op basis van waterkers en peterselie.

0
Nog geen stemmen

Dit is een gerecht van Carla Snoeck