Grietfilet met Griekse yoghurt en noedelsalade
Ingrediënten
-
1 grietfilet
-
druivenpitolie
-
venkelzaadjes
-
pompelmoeszeste
-
sumac
-
rijstnoedels (mie)
-
courgette
-
yuzu
-
sushi-azijn
-
ponzu
-
xeresazijn
-
pompelmoessap
-
munt
-
koriander
-
thaiïse basilicum
-
Griekse yoghurt
-
zure room
-
1 rode peper
-
1 limoen
Bereiding
Voor de venkelolie: Neem de druivenpitolie, de zeste van pompelmoes, de venkelzaadjes en een stukje venkel. Pocheer dit minimum een uur zachtjes op een laag vuurtje.
Voor de Griekse yoghurt: Meng 3 eetlepels Griekse yoghurt met 2 eetlepels zure room, een handvol koriander, een handvol munt en wrijf door een fijne zeef.
Snij een carpaccio van venkel en courgette. Laat de schijfjes marineren in een mengsel van ponzu, yuzu, mirin, sushi azijn en limoensap.
Voor de noedelsalade: Pocheer de rijstmie. Meng met een scheut van de venkelolie, een fijngesnipperd rood pepertje, een fijn gesneden lente uitje en een scheutje sushi azijn, fijngesneden munt, koriander en thaise basilicum.
Voor de grietfilet: Pocheer de grietfilet in de venkelolie gedurende 3 minuten.
Dresseer het bord:Schik afwisselend de carpaccio van courgette en venkel in het bord. Bouw 'een lasagne' met ertussen een laagje van de crème van Griekse yoghurt.Schik hierop de grietfilet.Dresseer daarop een handje van de noedelsalade.Frituur als afwerking een handvol rijstnoedels (geweekt in sojasaus) gedurende 10 seconden. Werk daarmee het torentje af.Druppel wat van de venkelolie over het geheel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be