Verse tonijn met Griekse yoghurt
Ingrediënten
-
200 gr verse tonijn
-
300 gr Griekse yoghurt
-
5 cl olijfolie
-
½ komkommer
-
grof zout
-
gemalen peper
-
1 teentje look
-
½ rode ui
-
4 takjes platte peterselie
-
1 sneetje foie gras
-
scheutje room
-
snuifje cayennepeper
Bereiding
Yoghurt laten uitlekken in een handdoek. Vermengen met een brunoise van komkommer, een geperst teentje look, een zeer fijn gesneden rode ui, olijfolie en peper en zout.
Tonijn zeer kort aan beide zijden krokant bakken. Kruiden met peper en zout.
Foie gras loskloppen met de room, kruiden met peper en zout en cayennepeper. Leg een lepeltje van de crème in een kommetje.
Schik hierop het stukje tonijn, lepel een toefje yoghurtmengsel erbovenop en garneer met wat platte peterselie en enkele stukjes komkommer.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be