Dorade met een stoofpotje van groentjes

Ingrediënten

  • 2 mooie dorades (van 350 gr/stuk)
  • 1 courgette
  • 2 prei
  • 1 peer
  • 1 romanesco
  • 2 ajuinen
  • enkele takjes peterselie
  • 500 ml groente-of visbouillon
  • 1 stukje gember
  • 1 mespuntje gedroogde chilivlokken
  • 1 th lepel korianderzaad
  • olijfolie
  • 2 teentjes look
  • enkele takjes koriander
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Fileer de vis. Zorg dat alle graatjes en bloedvaatjes verwijderd zijn. Snij de grote graten van de vis in kleinere stukken. Snij een ui grof. Verwarm een scheutje olijfolie in een pot en stoof het visafval en de ajuin aan. Voeg een takje tijm en peterseliestengels toe. Blus met de bouillon. Laat 10 minuten pruttelen.

  2. Snij de groenten: de courgette in balkjes, het wit van de prei in ronde brede stukken, breek de romanesco in roosjes (snij de steeltjes weg), en snij de ajuin in 8 stukken. Schil de peer, look en de gember en snij allemaal in fijne blokjes.

  3. Doe een scheutje olijfolie in een stoofpot, en kleur look, gember en peer lichtjes aan. Voeg wat chilivlokken en korianderzaad toe, en dan ook alle groenten. Zeef de bouillon en blus de groenten hiermee. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen onder deksel. Leg tenslotte de visfilets ook mee in de pot voor nog 2 minuten. Snij koriander en peterselie fijn en gebruik om te garneren

0
Nog geen stemmen