Stoemp van Albert de Belgique

Ingrediënten

  • 400 gr zachtkokende aardappelen
  • 1 rode ui
  • 12 gekookte scampi
  • olijfolie
  • bakboter
  • enkele muntblaadjes
  • 1 tomaat
  • currypoeder
  • 1 bol mozerella
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Laat een dikke schil over en bewaar deze. Snij de aardappelen in kleine blokjes en spoel deze grondig. Laat koken in gezouten water tot ze gaar zijn.

  2. Snij de ui fijn en stoof deze in een pan met boter en olijfolie.

  3. Snij de scampi in stukjes en bak ze mee in de pan. Kruid met peper en zout. Blus met een beetje water. Snij de munt fijn en voeg toe.

  4. Ontvel de tomaat en verwijder het zachte tomatenvlees. Snij de overgebleven tomaat in blokjes en voeg dat in de pan en zet deze van het vuur.

  5. Snij de overgebleven schil van de aardappelen in blokjes en bak in een pan met bakboter en olijfolie. Kruid met een beetje curry en peper en blus met een beetje water.

  6. Giet de gekookte aardappelen af en stamp ze fijn. Snij de mozarellakaas in stukjes en voeg bij de puree, net als de scampi’s, ui, tomaat en munt. Meng alles met een lepel.

  7. Doe de aardappelbrokjes samen met wat munt bovenop de stoemp als garnituur.

4
Average: 4 (1 vote)