Stoemp van jonge wortelen met honing en eendenfilet

Ingrediënten

  • 600 gr aardappelpuree
  • 1 bosje jonge wortelen
  • 2 el honing
  • boter
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Snijd het loof van de jonge wortelen (bewaar het) en maak de wortelen schoon. Snijd de wortelen in blokjes en bak ze met boter 5 tot 10 minuten in een braadpan. Breng op smaak. Voeg 1 tot 2 eetlepels honing toe (naar wens).

  2. Maak met de punt van een mes enkele inkepingen in het vet van de eendenfilets. Verwarm de braadpan zonder vetstof en leg de eendenfilets er met het vet naar beneden in. Laat 2-3 minuten bakken. Draai de eendenfilets om en laat nog 5 tot 7 minuten bakken.

  3. Neem een beetje loof van de wortelen en was het in veel water. Hak het loof fijn (met een mes, of een mixer). Voeg de wortelen, een beetje vet van de eendenfilets en het loof toe aan de warme aardappelpuree.

  4. Snijd de eendenfilets in dunne plakken en schik ze op de stoemp.

0
Nog geen stemmen

Stoemp 2!

Auteur

Marc Van Staen met Albert Verdeyen

Uitgeverij

Lannoo

Fotografie

Stefan Jacobs

ISBN

978-90-209-9788-0